söndag 4 mars 2012

På skidäventyr i Wanlong



Kanske var det inte så mycket till äventyr uppe i Wanlong, men desto mer spännande var det att åka upp! Fem familjer satte sig förväntansfulla inför helgen i fyra bilar med Wanlong, nära Chongli, i siktet. För andra gången på hela vintern snöade det just denna dagen. Och alla hade såklart sommardäck. Inte det helt bästa med tanke på att sträckan skulle ta ca 4 timmar med bil. Och som väntat blev det långa köer pga bilar som åkt ihop. Efter att ha väntat någon timme i kö på motorvägen lyckades vi ta oss av för att istället pröva lyckan längs med småvägarna.

 Riktigt halt, alla visste att vi borde vända.... men ingen gjorde det. Vi fortsatte framåt och slirade runt i backarna uppåt. Men som tur var, var inte så många andra korkade människor ute och åkte på småvägarna så vi klarade oss rätt så bra. Efter någon dryg timme på småvägar lyckades vi ta oss tillbaks till motorvägen och då var det barmark igen. Motorvägen fortsatte sedan hela vägen fram till skidcentret, inte riktigt som vägen upp till Sälen kanske!

Wanlong hade ett hotell och jag fick det märkliga rådet när jag bokade hotellet att be dem om sängar(?), tydligen inte en självklarhet när man bokar hotell här......
Men det funkade bra och vi fick en schysst minilägenhet med två rum och pentry.

Skidåkningen i Wanlong var toppen, lite folk, inga köer och bra preparerade backar. Däremot var alla backar delvis svarta vilket gjorde att det endast fanns en backe som Erik kunde åka i, alltså inte en dröm när man har små barn. Men för ett par dagars skidåkning funkade det toppen ändå.


Ebba glad i backen.


Coolt snöslott där barnen kunde leka kurragömma.









2 hela bord fyllde vi upp på kvällarna i hotellets kinesiska restaurang. Innan maten hade alla badat turkisk bastu med heta sköna hällar att värma upp värkande muskler.



Familjen Lonefalk, Kjellson, Sjöbeck, Cederberg och Widlund






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer