lördag 18 augusti 2012

Fragrant Hill - de väldoftande bergen


 
Det sägs att utsikten från Fragrant Hills över Beijing skall vara helt, helt fantastisk. Typ så här! Kortet ovan är taget från toppen där utsikten är som bäst. Luftkvalitén var kanske inte den bästa för utflykt denna dag........
 
Men skam den som ger sig! Tillsammans med Camilla, Tomas, Axel och Nils bestämde vi oss för att hålla andan och ge oss ut på exkursion. Fragrant Hills ligger i västra Peking och är känd för vackra vyer, skuggiga och fina promenadstråk, tempel, spgelblanka sjöar, museum, théhus och pagodor. Fransmännen och Britterna ansträngde sig rejält för att bränna ner det mesta här, men det finns ändå många vackra gamla lämningar kvar. En del håller man fortfarande på att restaurera.


På väg upp mot toppen på 557 meters höjd (som man inte kan urskilja i dimman). Här gällde det att sätta tillit till gammal kinesisk kvalitet när man åkte i liften. Det gällde att sprida riskerna och inte åka ihop alltför mycket. Och ner tittade vi inte så gärna. Spänning på "hög" nivå!


Uppe på toppen, "Incense Burner Peak".

 
Många trappor var det nerför berget......
 

.............men som tur var kunde man ju ta rast lite då och då.


 
Mysiga träd, rötter och stenar fanns överallt längs med stigen.


Vackra portar.

 

Kineserna kan ju det här med parker. Hur många trevliga fotovinklar som helst!



Axel och Erik är tveksamma till att handen kommer att komma ut hel igen.

 
5 meter höga gudastatyer vaktar Azure Clud Temple. Man vill inte gärna stå kvar nedanför dem alltför länge.... huuuuu!
 

Lite trevligare när man tagit sig förbi statyerna.....

 
Högst uppe i Azur Cloud Temple (vi förstod namnet denna dimmiga dag...) förvarades kvarlevorna efter Kinas första President  Sun Yat-sen i hela fyra år innan han till slut fördes till sista vilan i Nanjing 1929. Ryssarna bidrog med en kristallkista, vilken inte bara vittnar om att ryssanra gillade honom, utan oxå att han inte var så lång. Den är extremt kort!
 
För den som vill veta mer om Fragrant Hills med öppettider, karta etc, klicka här.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer