torsdag 30 augusti 2012

Högt och lågt på Prince Gong's Mansion


Till Prince Gong's Mansion kommer man i första hand för att uppleva den spännande klippträdgården och för att få lite andrum från stadens myller. Det är det enda palats i Beijing som man får besöka förutom de kejserliga palatsen eftersom de andra är ombyggda, privata eller helt förfallna. Hit åkte jag tillsammans med Susanne en vardag. Det var supermysigt att bara promenera runt i parken.
 
Parken ligger i restaurangtäta Houhai där det åckså finns mysiga gångstråk bland affärer och gamla hutonger. En perfekt eftermiddagstur som kan avslutas med en god middag!


Susanne tar en vilpaus i värmen.


Kineserna har lurat ut många fiffiga sätt att be. Här går man och drar handen över samtliga rullar så bes allehanda bra böner till ens fördel.


Och skulle inte det hjälpa kan man hänga upp lite böner så att ens önskningar kan trugas på skaparen dygnet runt. Fast...... egentligen finns det ju ingen religion i Kina.... eller?!


Susanne vid lilla sjön fylld med lotusblommor och ankor.


Vi hade hört att man kunde dricka thé och lyssna på opera i trädgården och löste därför biljetter även för detta. Vi väntade andlöst i en timmes tid för detta spännande arrangemang. När vi sedan släpptes in i lokalen fick vi sitta på första parkett. In travar några akrobater på dekis som uppträder i EXAKT 3 minuter. Sedan är showen över. Dessutom hade någon glömt att fylla på vår thé kanna så vi fick bara en liten torr skorpa. Så kan det vara i Kinaland.... det blir inte alltid som man tänker sig!


Den som vill läsa mer om Prince Gong's Mansion samt om öppettider och priser kan klicka här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer