söndag 16 september 2012

Stenkul på muren!

 
Vad får några Göteborgare att om och om igen släpa sig upp på muren? Hur kul kan det va'? Kanske är det just det att vi är från Göteborg och så totalt avsaknat bergen när vi växt upp? Att på ca en timme komma upp i dessa fantastiska bergskedjor som dessutom är krönta av ett av världens moderna sju underverk är verkligen häftigt. Love it!!
 
Ändå är det riktigt jobbigt och tufft. Bergen är branta och på de flesta ställen är inte muren öppen. Detta innebär att det inte alltid finns ordentliga stigar för att ta sig upp och att man verkligen får klättra lite. Det är en strapats och belöningen är vyerna och den underbara känslan att inte vara helt omringad av 100 tusentals människor, vilket man alltid är här i Kina.
 
Den här dagen styrde vi kosan till Xiao Xihu Reservoir som ligger ca 1 1/2 timmes bilfärd upp i bergen. Vädret var på topp med sol och bra luft. Dagen var varm och det var tur vi hade mycket vatten.
 

För att komma upp på muren måste man först betala en parkavgift i byn Xishui Yu. Vi var förvånade att se så många kineser som hittat hit, men det visade sig att de bara promenerade till sjön och trampade runt i cykelbåtar.


 


 
 
 
Vyerna är många och fantastiska.
 
 
För att komma till vissa delar av muren måste man ge sig in i snårskogen. Vi gick fel ett antal gånger innan vi hittade en stig som vi bokstavligt klättrade på alla fyra uppför. Efter hårt slit kunde vi hjälpa varandra upp på muren. Tur att det bor en klätterapa i alla familjemedlemmar!


Det var den godaste macka från Subway vi någonsin hade smakat. Det satt verkligen bra efter alla ansträngningar!


Som en tavla..... lyllos de vakter som hade jobbet här på tiden det begav sig.

 
Som om inte klättringen hade räckt till annars var Erik tvungen att utforska dörrposterna också.
 


Ni hao!

 
 


Totalt sett så gick vi över 7 km denna dag i minst sagt kuperad terräng. Då var det skönt att vila lite ibland!

 
Här har vi kommit ner i Kastanjedalen. Lite Bröderna Lejonhjärta känsla. Träden var hur gamla som helst och stöttades med stålpelare.
 


Mysig reservoir.

 
.... och sist men inte minst en cool soptunna. Erik stoltserar.
 
Vägbeskrivning: Kör norrut längs med Badaling Expressway till Changping. Fortsätt sedan norrut mot Xishui Yu.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer